Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[21:30] DERBİ ÖNCESİ YÖNETİCİLER BİRARAYA GELDİ -- [18:54] OXİJEN.TV HAYATIMIZDA YENİ BİR SOLUK OLDU -- [18:48] MUAYTHAİ’CİLER DÜZCELİLERİ GURURLANDIRILIYOR -- [18:42] OXİJEN.TV İLE HAYATIMIZA NEFES GELDİ -- [18:40] KAMPANYANIN İLK KİTAPLARI GELMEYE BAŞLADI -- [18:37] TSO'dan Bir Protokol Anlaşması Daha -- [15:59] "Zor Bir Süreç, Ama Başaracağız" -- [15:26] Tatoğlu Standard Profili Gezdi -- [14:54] Kar Kalınlığı 10 Santimi Buldu -- [13:46] SAKSILARDA ÇİÇEK DEĞİL MEYVE VAR --
Gündem
Simitçilere halk sağlığı dersi

Düzce Merkez ve İlçelerde faaliyet gösteren simit üretimi yapan fırın sahiplerine yönelik düzenlenen toplantıda; 5996 Sayılı Gıda Kanunu ve ilgili gıda...

17.12.2014 10:41:23
638 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
Simitçilere halk sağlığı dersi

Düzce Merkez ve İlçelerde faaliyet gösteren simit üretimi yapan fırın sahiplerine yönelik düzenlenen toplantıda; 5996 Sayılı Gıda Kanunu ve ilgili gıda mevzuatında uyulması gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen toplantıya katılan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı konuşmada;  gıda mevzuatının en temel amacının  “çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğini sağlamak” olduğunu, simit üreticisi esnafın gıda mevzuatı kapsamında,  güvenilir, sağlıklı ve kaliteli simit üretimi ve satışı yapmalarını istedi.

Seyyar simit satmak yasak

Düzce Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından seyyar simit satışı konusunda yapılan açıklamada; seyyar satışın yasal olmadığı; simit satışı yapmak isteyen esnafın belediyeye başvurarak satış noktası için izin alınması gerektiği bilgisi verildi.

Hijyen ve kaliteye büyük önem veriyoruz

Düzenlenen toplantıya katılan Düzce Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ise yaptığı konuşmada; üyelerimiz olan simitçi esnafının gece yarısından sonra büyük özveri ile faaliyetlerini sürdürdüğünü, kendilerinin de oda olarak gıda mevzuatını takip edip, esnafı bilgilendirdiklerini, oda ve üye esnaflar olarak hijyen ve kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi.

Denetimler devam edecek

Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz ise; yapılan denetimlerde aksayan hususlara ile açıkta simit satışının mevzuat ve sağlık açısından uygun olmadığına dikkat çekerek, gözlenen eksiklikler hakkında sunum yapılacağını bildirdi.Konu İle İlgili Gıda Kontrol Görevlisi Arzum Bahar Kurtoğlu tarafından yapılan sunumda; sağlıklı ve güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla yürürlükte olan yasal mevzuat,  işyerlerinin asgari fiziki ve teknik altyapısı konusunda uyulması gereken şartlar,  çalışan personelin hijyen eğitimi almasının önemi ve uyulması gereken günlük bakım ve temizlik, üretimde kullanılan hammadde seçiminde dikkat edilecek hususlar, ürünlerin taşınması ve satışı sırasında yapılan hatalar, genel ve özel hijyen esasları ve ürün etiketinde bulunması zorunlu bilgiler anlatıldı.

Esnafın görüş ve soruları değerlendirildikten sonra eğitim toplantısına son verildi.


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
638 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR

İSKİ BUNDAN SONRA NE YAPACAK?
17.02.2020 - 19:23
İSKİ BUNDAN SONRA NE YAPACAK?
Düzcespor Yönetimi Kahvaltıda Buluştu
Kadınlar Matinası Dolu Dolu Geçecek
BARO BARO OLALI BÖYLE REZİLLİK GÖRMEDİ
DÜZCE'NİN TURİZMİNİ TETİKLEYECEK
Ocak Ayında 3 Bin kişiye 26 Bin TL Ödendi
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
18.02.2020 - 11:07
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ