Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[09:48] HASTANEDE TANIŞIP MUTLU SONA ULAŞTILAR -- [09:44] YIĞILCA'DA KORKUTAN YANGIN -- [18:26] İL SAĞLIKTAN ALZHEİMER GÜNÜ MESAJI -- [18:22] TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU -- [18:10] Üniversiteden Bir Başarı Daha -- [18:05] Maça tekerlekli sandalyeyle gitti, seremoniye sekerek çıktı -- [17:56] Deplasmandan Bir Puan Çıktı -- [17:28] BORU PATLADI EKİPLER ÇALIŞIYOR -- [16:15] Sigara Yasağı Genişliyor -- [14:37] İki Başkan Bolu'da Buluştu --
Gündem
Simitçilere halk sağlığı dersi

Düzce Merkez ve İlçelerde faaliyet gösteren simit üretimi yapan fırın sahiplerine yönelik düzenlenen toplantıda; 5996 Sayılı Gıda Kanunu ve ilgili gıda...

17.12.2014 10:41:23
630 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
Simitçilere halk sağlığı dersi

Düzce Merkez ve İlçelerde faaliyet gösteren simit üretimi yapan fırın sahiplerine yönelik düzenlenen toplantıda; 5996 Sayılı Gıda Kanunu ve ilgili gıda mevzuatında uyulması gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen toplantıya katılan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı konuşmada;  gıda mevzuatının en temel amacının  “çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğini sağlamak” olduğunu, simit üreticisi esnafın gıda mevzuatı kapsamında,  güvenilir, sağlıklı ve kaliteli simit üretimi ve satışı yapmalarını istedi.

Seyyar simit satmak yasak

Düzce Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından seyyar simit satışı konusunda yapılan açıklamada; seyyar satışın yasal olmadığı; simit satışı yapmak isteyen esnafın belediyeye başvurarak satış noktası için izin alınması gerektiği bilgisi verildi.

Hijyen ve kaliteye büyük önem veriyoruz

Düzenlenen toplantıya katılan Düzce Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ise yaptığı konuşmada; üyelerimiz olan simitçi esnafının gece yarısından sonra büyük özveri ile faaliyetlerini sürdürdüğünü, kendilerinin de oda olarak gıda mevzuatını takip edip, esnafı bilgilendirdiklerini, oda ve üye esnaflar olarak hijyen ve kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi.

Denetimler devam edecek

Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz ise; yapılan denetimlerde aksayan hususlara ile açıkta simit satışının mevzuat ve sağlık açısından uygun olmadığına dikkat çekerek, gözlenen eksiklikler hakkında sunum yapılacağını bildirdi.Konu İle İlgili Gıda Kontrol Görevlisi Arzum Bahar Kurtoğlu tarafından yapılan sunumda; sağlıklı ve güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla yürürlükte olan yasal mevzuat,  işyerlerinin asgari fiziki ve teknik altyapısı konusunda uyulması gereken şartlar,  çalışan personelin hijyen eğitimi almasının önemi ve uyulması gereken günlük bakım ve temizlik, üretimde kullanılan hammadde seçiminde dikkat edilecek hususlar, ürünlerin taşınması ve satışı sırasında yapılan hatalar, genel ve özel hijyen esasları ve ürün etiketinde bulunması zorunlu bilgiler anlatıldı.

Esnafın görüş ve soruları değerlendirildikten sonra eğitim toplantısına son verildi.


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
630 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR

1. Etap İçin Gün Sayılıyor
18.09.2019 - 15:34
1. Etap İçin Gün Sayılıyor
ŞİFALI SU'YA KÖR TAPA
16.09.2019 - 17:09
ŞİFALI SU'YA KÖR TAPA
Maça tekerlekli sandalyeyle gitti, seremoniye sekerek çıktı
SAĞLIK KRİZİNE AÇIKLIK GETİRDİLER
Çöpten Toplayıp Güvercinleri Besliyor
ASAYİŞ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
O YAPILAR DA TARİH OLDU
19.09.2019 - 14:08
O YAPILAR DA TARİH OLDU