Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[19:05] Düzce'den Geçti -- [18:48] GÜMÜŞ MADALYA İLE DÖNDÜ -- [18:38] Yönlendirme Levhaları Yetersiz -- [17:49] YAZILIM VE TASARIMI KOLAY ÖĞRENECEKLER -- [17:45] Firmadan Çelişkili İfadeler -- [17:42] BAŞKA AKÇAKOCA YOK DEDİLER -- [17:39] Çelebi Tecrübelerini Aktardı -- [17:35] Selzedeleri Yalnız Bırakmıyorlar -- [15:29] CANLI YAYIN AZ SONRA -- [14:49] Fındıklık Alev Alev Yandı --
Gündem
“SUYUN İÇİNDE HUZUR BULUYORUZ”

Düzce'de, lezzeti dolayısıyla talep gören, Osmanlı'da saray mutfaklarını süsleyen Konuralp pirincinin ekimine başlandı.

23.05.2019
5681 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
“SUYUN İÇİNDE HUZUR BULUYORUZ”

Merkeze bağlı Konuralp beldesinde çiftçiler, şafak vakti sulak alanlara giderek, tenekelerdeki tohumları toprakla buluşturdu. Böylece, tarladan sofraya yaklaşık 120 gün süren pirincin üreticiler açısından meşakkatli yolculuğu başlamış oldu.

Çok zahmetli işçiliği olan pirinç üreticiliği için önceden parsel parsel ayrılan araziler su ile dolduruluyor. Daha sonra bu alanlara çıplak ayaklarla giren üreticiler yaklaşık 4 gün önce ısladıkları çeltikleri su ve toprakla buluşturuyor.

Bölgede dededen toruna geçen çeltik üreticiliğinde 40 yılı geriden bıraktığını anlatan çiftçi İsmet Aktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konuralp'te çeltik ekiminin Osmanlı döneminden bu yana yapıldığını ve bölgeye ismini veren Konuralp Bey'in de bölgede bu işi yaygınlaştırdığını dile getirdi.

- "Lezzetiyle çok aranılan bir pirinçtir"

Aktepe, "Konuralp pirinci Osmanlı mutfağının birinci derecede olmazsa olmazlarından birisiydi. Lezzetiyle çok aranılan bir pirinçtir. Bu açıdan yıllardır ekimi oldukça önemsenmiştir." dedi.

"Bismillah" diyerek bu yıl ekime başladıklarını anlatan Aktepe, şunları kaydetti:

"Ekimlerimize bugün itibarıyla başladık. Allah'ın ambarına tohumumuzu atıyoruz. Artık hasadını bekleyeceğiz. Çamurun içindeyiz. Biz bulaştık ve bırakamıyoruz. Buraya gelmediğimiz çamurun içine girmediğimiz zamanlarda sıkılıyor, daralıyoruz. Burada olmadan rahat edemiyoruz. Suyun içinde huzur buluyoruz. Artık bunun gelirinden filan bir şey beklemiyoruz. Önemli olan burada olmak. Pirinci toprakla buluşturduğumuz günden 120 gün sayarız ve hasada başlarız. Bu tarlalarda 4 ay boyunca duruyoruz."


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
5681 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR

Düzce'nin Acı Kaybı
11.09.2019 - 22:49
Düzce'nin Acı Kaybı
Düzce Üniversitesi Düzce TSO ile Yeniden Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzaladı
Projeler için İstanbul Yollarını Aşındırıyor
Düzce’nin Yeni Cazibe Merkezi Olacak
Buranın Bakımını Kim Yapacak?
ŞİFALI SU'YA KÖR TAPA
16.09.2019 - 17:09
ŞİFALI SU'YA KÖR TAPA
Okul Servislerine Sıkı Denetim