Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[19:12] Düzceliler İstanbul Seçimini Değerlendirdi -- [19:04] Toplu Sünnet Şöleni Düzenlenecek -- [18:58] Karaca Mahallesinde Hareketli Saatler -- [17:46] Karaca Mahallesinde Ev Yangını -- [16:49] İttifakın Vekilinden Şok Sözler! -- [15:35] TEM'deki Çalışma D-100'ü Kilitledi -- [14:43] 500 Tam Puan Yaptı -- [13:47] Trafikten Men Ediliyorlar -- [13:04] 90 Sorunun Hepsini Doğru Cevapladı -- [12:06] İTO KİLİT KENDİSİNE KİLİT VURDU --
Gündem
“SUYUN İÇİNDE HUZUR BULUYORUZ”

Düzce'de, lezzeti dolayısıyla talep gören, Osmanlı'da saray mutfaklarını süsleyen Konuralp pirincinin ekimine başlandı.

23.05.2019
5659 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
“SUYUN İÇİNDE HUZUR BULUYORUZ”

Merkeze bağlı Konuralp beldesinde çiftçiler, şafak vakti sulak alanlara giderek, tenekelerdeki tohumları toprakla buluşturdu. Böylece, tarladan sofraya yaklaşık 120 gün süren pirincin üreticiler açısından meşakkatli yolculuğu başlamış oldu.

Çok zahmetli işçiliği olan pirinç üreticiliği için önceden parsel parsel ayrılan araziler su ile dolduruluyor. Daha sonra bu alanlara çıplak ayaklarla giren üreticiler yaklaşık 4 gün önce ısladıkları çeltikleri su ve toprakla buluşturuyor.

Bölgede dededen toruna geçen çeltik üreticiliğinde 40 yılı geriden bıraktığını anlatan çiftçi İsmet Aktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konuralp'te çeltik ekiminin Osmanlı döneminden bu yana yapıldığını ve bölgeye ismini veren Konuralp Bey'in de bölgede bu işi yaygınlaştırdığını dile getirdi.

- "Lezzetiyle çok aranılan bir pirinçtir"

Aktepe, "Konuralp pirinci Osmanlı mutfağının birinci derecede olmazsa olmazlarından birisiydi. Lezzetiyle çok aranılan bir pirinçtir. Bu açıdan yıllardır ekimi oldukça önemsenmiştir." dedi.

"Bismillah" diyerek bu yıl ekime başladıklarını anlatan Aktepe, şunları kaydetti:

"Ekimlerimize bugün itibarıyla başladık. Allah'ın ambarına tohumumuzu atıyoruz. Artık hasadını bekleyeceğiz. Çamurun içindeyiz. Biz bulaştık ve bırakamıyoruz. Buraya gelmediğimiz çamurun içine girmediğimiz zamanlarda sıkılıyor, daralıyoruz. Burada olmadan rahat edemiyoruz. Suyun içinde huzur buluyoruz. Artık bunun gelirinden filan bir şey beklemiyoruz. Önemli olan burada olmak. Pirinci toprakla buluşturduğumuz günden 120 gün sayarız ve hasada başlarız. Bu tarlalarda 4 ay boyunca duruyoruz."


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
5659 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR

İLK TOPLANTI YAPILDI
20.06.2019 - 18:42
İLK TOPLANTI YAPILDI
3 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
18.06.2019 - 22:43
3 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
Herşey Nasıl Olacak?
21.06.2019 - 18:51
Herşey Nasıl Olacak?
AK Parti Otobüs Kaldırıyor
22.06.2019 - 15:48
AK Parti Otobüs Kaldırıyor
Delta Alfa'dan LÖSEV Yararına Kermes
Düzcespor’a Başkan Dayanmıyor
Selzedelerin Taleplerini Dinledi