Düzce Üniversitesi’nin başarılı Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Düzce Üniversitesi’nin 2019-2023 dönemi Rektörü olarak tekrar atandı. 17 Rektör aday adayı arasından Çakar’ın yeniden atanması Düzceliler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Düzce ve Düzce Üniversitesi için elini değil gövdesini taşın altına koyan Rektör Nigar Demircan Çakar'ın yeniden rektör olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Düzce Üniversitesi’nin 2019-2023 dönemi Rektörü olarak tekrar atanan Çakar’a Rektörlük seçimleri öncesi Düzceliler büyük destek vermişti.
4 YILDA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI
Rektörlük seçimleri öncesi Rektör Çakar'a her kesimden destek mesajları yağarken bu desteğin sadece Düzceli olmasından kaynaklanmadı. Rektör Çakar 4 yıllık eğitim döneminde yaklaşık 50 yeni bölüme öğrenci alındı, Öğrenci sayısı 21 Bin'den 30 Bin'e çıktı, Kontenjanların hemen hemen hepsi doldu, Hastaneden yeni dersliklere, yemekhaneden yeni giriş kapısına kadar bir dolu yatırım tamamlandı, 5 yeni yatırımın yarısı tamamlandı. Halk ile üniversitenin bütünleşmesi sağlandı. Üniversitenin bütçesinin dışında 100 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi.
ŞAİBESİZ İŞLERİN MEYVESİNİ TOPLADI
Düzce'deki kanaat önderleri Rektör Çakar'ın Rektör olarak atanmasında Düzcelilerin bu kadar destek vermesinin sadece "Hemşehricilik" duygusundan olmadığını söylüyor. Çakar'ın Düzceli olmasının yanı sıra yaptığı başarılı ve şaibesiz işlerin meyvesini topladığı konuşuluyor. Kanaat önderleri "Hemşehricilik bu kadar emeği Gölgelemesin" söylemlerinde bulunuyor.
TEŞEKKÜR MESAJI YAYIMLADI
2015-2019 dönemi Rektörlük görev süresi dolan ve yeni dönem Düzce Üniversitesi Rektörü olarak yeniden atanan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2019-2023 dönemi Rektörlüğüne kendisini layık görev ve onurlandıran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na ve üyelerine teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi’nin çalışmalarını ve emeklerini takdir ederek kendisini her zaman destekleyen Düzce halkına, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına, Düzce Üniversitesi ailesine ve öğrencilerine şükranlarını sunan Rektör Çakar, bundan sonraki süreçte sorumluluklarının daha da arttığını ifade etti.
Bu güvene layık olabilmek için daha çok çalışacaklarını, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için daha büyük bir heyecan ve azimle yola devam edeceklerini vurgulayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, bölgesel kalkınma hamleleri, katma değerli bilimsel çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle Düzce’nin, bölgenin ve ülkemizin gelişmesi adına bundan önce olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içinde hareket edeceklerinin altını çizdi.