Pandemi sürecinde tedavi amaçlı olarak bitkisel yağlar tercih ediliyor.
Pandemi sürecinde özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak için bitkisel yağlara olan talep arttı. Covid-19 nedeniyle virüse ve mikroplara maruz kalmak istemeyen vatandaşlar bitkisel yağları tercih ediyor.
Düzceli Aktar Yılmaz Kurtoğlu, Pandemi sürecinde bitkisel yağların ve bitkisel ürünlerin bağışıklık sistemi ve vücut direncini artırmak için tercih edildiğini belirterek “Korona virüs sürecinde en çok odalarda bulunan mikropları ve virüsleri kırması için buhurdanlıklara bitkisel yağlar tercih ediliyor. Lavanta, nane ve kekik yağları daha fazla tercih edilen yağlar arasında. Vatandaşlarımız içmek için ve boğazlarda oluşabilecek mikrolara karşı kekik yağlarını tercih ediyorlar. Çörek otu yağı ve budahindi yağları bağışık sistemini güçlendiriyor ve vücut direncini yükseltiyor. Hastalıklara karşı da koruma özellikleri mevcut. Sürme olarak da kullanılan yağlar var. Pandemi sürecinde daha çok evlerde vakit geçirdiğimiz için vücut ağrıları artıyor. Bu tür ağrılarda kantoran ve kekik yağları kullanılıyor. Bu tür yağlarda vücutlarda oluşan kırgınlığı ve bel ağrısına kullanılan yağlar ”dedi. HABER MERKEZİ