Pandemi süresinin en büyük mağdurlarından olan lokanta ve kafeterya sahipleri 90 gündür açılmayı bekliyor. Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman artık esnafın ne sabrının ne de dayanacak gücünün kalmadığını belirtti.
Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman, pandemi sürecinde lokantaların ve kafeteryaların kapalı olduğunu ve uzun süredir açılmayı beklediğini söyledi. Atilla Şişman, pandemi sürecinde en çok yeme-içme sektörünün mağduriyet yaşadığını ve kapılarının biran önce açılması gerektiğini artık iş yapmak istediklerini kaydetti.
Pandemi kısıtlamaları kapsamında lokanta ve kafeteryaların kapatıldığını, 90 gündür açılmayı beklediklerini anlatan Şişman, “Tamamen kapanalı 90 gün oldu ve açılmayı 90 gündür bekliyoruz. Esnafımız gerçekten çok zor bir süreç geçirdi. Şuan da çok net bir durum yok. Herkes bir şey konuşuyor. Bizim anladığımız kadarıyla açılıp açılmama kararı valiliklere kalacak. Bizim beklentimiz 45 dakika açılacaksa açılsın, gerçekten sabrımız kalmadı. Evine bakamayan doğalgazını ve elektriğini ödeyemeyen esnaf arkadaşlarımız var” dedi.
Esnafların bedensel sağlığından ziyade ruh sağlıklarının da bozulduğunu belirten Şişman, “Bizim esnafımız bilinçli, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyuyorlar. Bizler toplum sağlığı, insan salığı kadar kedi sağlığımızı da önemsiyoruz. Biz kurallara uyacağımızı gösterdik. Devletimizin bu işletmeleri açması gerekiyor çünkü kaldıracak durumumuz kalmadı. Esnafımızın bedensel salığını bırakın ruhsal salığı da bozuldu. Bizim tek beklentimiz kapılarımızın biran önce açılması ve iş yapar duruma gelmemiz. Sektörde çalışan aşçılarımız yemek yapmayı unuttu. Açıldığı zaman yüzde yüz olmayacağını bizde biliyoruz fakat çalışmak istiyoruz” dedi. HABER MERKEZİ