Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[15:28] GÜMÜŞOVA OSB’DE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR -- [15:22] 81 İL BAŞKANI ONLİNE TOPLANTI YAPTI -- [10:16] MAĞDURİYET YAŞANAN HER NOKTAYA MÜDAHALE EDİLİYOR -- [12:39] VALİ ATAY VOLTA MOTORU ZİYARET ETTİ -- [11:47] POZİTİF GEZERKEN YAKALANDI -- [11:18] Gölyaka Belediyesi ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı -- [10:40] SÜRÜCÜ KAÇTI POLİS KOVALADI... -- [10:07] PANDEMİ HER ALANDA ETKİLİ KISITLAMALAR ETKİ EDECEK Mİ? -- [09:36] DÜZCESPOR KEŞİR’İ ZİYARET ETTİ -- [08:42] POLİS DURDURDU AMA O TELEFONLA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ --
Gündem
MARKETTEN ALINAN ET NASIL SAKLANMALI?

7.04.2021
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
MARKETTEN ALINAN ET NASIL SAKLANMALI?

Et 81’in sahibi  Erdoğan Bal, marketten et alırken ve aldığınız etin buzdolabında nasıl saklanacağı ile ilgili bilgiler verdi.  Bal, “Eti her zaman markette alışverişinizi tamamlamak üzere olduğunuz zaman alın. Çapraz bulaşmaya sebep olabilecek her türlü sızıntının önüne geçmek için çiğ et paketlerini ayrı bir plastik torbaya koyun. Et kolay bozulabilir bir ürün olduğundan bakteri üremesinin geriletilmesi için, saklama esnasında soğuk tutulmalıdır” dedi.

 

Marketten alınan etin hemen eve götürülüp buzdolabına konulması gerektiğinin altını çizen Bal, “Eti hemen evinize götürün ve 4 derecede buz dolabında saklayın. Buzdolabında saklanan Eti 3 veya 5 gün içinde (kıyma ve sakatı 1 veya 2 gün içinde) tüketmelisiniz. Marketten eve getirilmiş et hemen -18 derecede dondurulursa dondurulmuş olarak da süresiz olarak saklanabilir” dedi.

 

Eti uzun süreli saklama koşullarının anlatan Erdoğan Bal, “Eti orijinal paketinde veya yeniden paketleyerek dondurabilirsiniz. Ancak uzun süreli saklamalarda, havanın et yüzeyine temasından dolayı oluşan ve et yüzeyinde gri kahverengi noktalar olarak göze çarpan don yanığının önüne geçmek için etin gözenekli plastik paketini bir alüminyum folyo, dondurucu kağıdı veya dondurucu plastik paketi ile kaplayınız. Etin üzerindeki don yanığı olan kısımları pişirmeden önce veya keserek uzaklaştırınız. Etin kalitesindeki düşme nedeniyle yoğun biçimde don yanığı olmuş ürünleri atmanız gerekmektedir. En iyi kalite için dondurulmuş etleri 9 veya 12 ay içinde tüketiniz” dedi.

 


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
Maksimum 500 Karakter


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
10.04.2021 - 10:23
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
TÜREDİ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
MENDİL SATAN ÇOCUĞA MONTUNU VERDİ
SERT AİLESİNİN ACI GÜNÜ
14.04.2021 - 10:10
SERT AİLESİNİN ACI GÜNÜ
İNTİHAR ETMEK İSTEDİLER!
14.04.2021 - 17:59
İNTİHAR ETMEK İSTEDİLER!
BEKTAŞ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
14.04.2021 - 12:21
BEKTAŞ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
KUZENİNDEN AYŞE’YE ÖZEL ŞARKI