Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[22:30] YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ -- [20:09] Camikebir'de Ev Yangını -- [19:00] Miniklerin Eserleri Tam Not Aldı -- [18:54] AK gençler kahve ikramında bulundular -- [17:00] Yiğit: Konuşmam Yanlış Anlaşıldı -- [16:28] Zabıta Kahvehaneleri Denetledi -- [16:25] Gölyaka'da Suya İndirim -- [15:19] MÜDÜR, ÖLDÜRÜLEN CEREN'E DE PAY ÇIKARDI! -- [15:05] Düzce'yi İzmir'de Tanıtıyorlar -- [14:38] Genç Mucitler İcat Çıkaracak --
Üniversite
Düzcenin otları sağlık hazinesidir

Düzce Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Düzce Otları Tyche Bereket Festivali” Düzce Üniversitesinde düzenlenen çalıştayla başladı.

2.05.2018
759 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
Düzcenin otları sağlık hazinesidir


  “4. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali” Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Düzce Otları Çalıştayı ile start aldı. Çalıştayın açılış oturumuna Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, YÖK Akademi Kadın Çalışmaları Birimi Üyesi ve Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya ile uzmanlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin doğal hayatının düzenlenen etkinlik sayesinde geniş kitlelere ulaşacağını belirterek, “Düzce’nin doğasında kendiliğinden yetişen birbirinden farklı ot çeşitleri ile hem bir yemek kültürü hem de doğal yaşam kültürü oluşmuştur. Elimizde olan bu hazineyi en iyi şekilde değerlendirmeli ve işlemeliyiz. Bilim dünyasının tedavisinde çalışmalar yaptığı kanser hastalığına habitatlar ile çözüm bulmak ve hatta tamamen iyileşme sağlamak mümkün oluyor, araştırmalarda görüyoruz. O yüzden bize sunulan bu şansı herkesle paylaşmalıyız diye düşünüyorum. Düzce’nin otları tüm Türkiye’ye şifa ve lezzet kaynağı olacak” dedi. 
  Moderatörlüğünü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun üstlendiği Düzce Otları Panelinde DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, ‘Tıbbi Amaçlı Kullanılan Bitkisel Droglar ve Geleneksel Tıp Ürünlerinin Eldesi’, DÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Aksoy ‘Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretiminde Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesi Örneği’ ve DÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ernaz Altundağ Çakır ‘Düzce Semt Pazarlarında Yemeklik Bitkiler’ başlıklı konularda bilgiler aktardı. Soru-Cevap bölümü ile Başkan Dursun Ay’ın panele katkı sağlayan uzmanlara teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından panel sona erdi. 
 


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
759 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR