Bugun...
Site Haritaları Twitter Sayfamız Facebook Sayfamız
SON DAKİKA
[23:29] BOLU DAĞI'NDA FECİ KAZA! -- [22:54] 1 HAZİRANDA İŞLEYİŞ DEĞİŞİYOR -- [11:55] Adeta Yeniden Doğdu -- [21:37] Bilime İmece Usulü Destek -- [21:25] "Açta Açıkta Kimse Kalmasın" -- [07:18] Polisten Sıkı Denetim -- [17:04] Akçakoca Denizi Artık Daha Temiz -- [17:01] YÖNETİM DÜŞTÜ! -- [16:09] Otomobile Kızarken Şimdi TIR'lar Çıktı -- [13:35] Düzce’nin estetiği değişecek --
Yaşam
BAL SEZONU AÇILDI

8.06.2017 - 14:07
872 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
BAL SEZONU AÇILDI

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütün yurtta orman köylüsünü kalkındırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalar arasında bal ormanlarının kurulması ve yeni mevsime hazırlanması da yer alıyor. Bu çerçevede Düzce Gölyaka Bal Ormanı bal üretimi için hazır hale getirildi. 
Düzce’de 400 dekarlık bal ormanı göreve hazır
Düzce’de 2011 yılında 400 dekarlık sahada kurulan Gölyaka Bal Ormanı’nda her yıl olduğu gibi arıların her türlü sağlıklı çiçek nektarlarına ulaşması için ağaçlara bakım çalışmaları tamamlandı.
Bakanlığın uygulamaya koyduğu Bal Ormanları Eylem Planı ile Türkiye bal üretiminde söz sahibi oldu. Eylem planı çerçevesinde bugüne kadar 346 adet bal ormanı kuruldu
Arıcılığa ve bal üretimine verilen destekler sayesinde ülkemizin bal üretiminde Dünya’da 6’ncı sıradan 2’nci sıraya yükseldiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uygulamaya koyduğumuz Bal Ormanları Projesi ile her ilimizde bal ormanları kuruyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını ise üretim artışlarıyla alıyoruz” diye konuştu.
“Balda marka oluşturmak önemli”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu her ilde bir bal markası yaratacaklarını belirterek “Türkiye’deki tabiat ve ağaç zenginliği Dünya’nın başka yerinde yok. Bu sebeple farklı yörelerde üretilen balın tadı ayrı bir güzelliğe sahip. Düzce’de bal ormanında kestane ve ıhlamur ağaçlarının yanı sıra akasya ağacı da mevcut. Akasya ağacı, balı kaliteli ve lezzetli kılan yoğun bir nektara sahip. Balda marka oluşturmak çok önemli. İstiyoruz ki, ballarımız şeker katmadan halis ballar olsun. Bunun için de arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız” diyerek sözlerini tamamladı.


Facebook Yorumları
HALKIN KÜRSÜSÜ
872 kez okundu
0 bekleyen yorum
0 onaylı yorum
  SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!


Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Duzceninsesi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız Youtube Sayfamız Site Haritaları

ÇOK OKUNANLAR