Glutensiz ürünler ikram edildi

İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla; Düzce Halk Eğitim Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Haber albümü için resme tıklayın

Çölyak farkındalık günleri kapsamında düzenlenen ve Halk Eğitim Merkezi mutfağında eğitmen ve kursiyerlerce Glutensiz ürünler yapılarak çölyaklı çocuklara ve ailelerine ikram edildi.

Çocuklara yönelik renkli ve hareketli etkinliklerin düzenlendiği programda aile fertlerine bilgiler verildi, uymaları gereken kurallar anlatıldı.

Yapılan açıklamada, “Çölyak hastalığı (ya da Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus [tüysü oluşumlar] denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir alerjik sindirim sistemi hastalığı. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan guluten isimli bir protein neden olmaktadır.   Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır. Çölyak hastalığı yaşam boyu süren gıda alerjisidir. Günümüzde insanoğlunun en sık rastlanan genetik hastalığı olarak kabul edilmektedir.  Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar, yulaf tahılları ve bunlardan üretilen besinlerde bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir” denildi.

13 May 2022 - 11:40 Düzce/ Düzce- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.