Mangalcıların tercihi beyaz et

Düzce'de kırmızı ve beyaz et fiyatları ne durumda. Özellikle piknik sezonunun yaşandığı bu günlerde en çok rağbet hangi ürünlere. Sektörün en bilinen isimlerinden Olgun Piliç'in sahibi Okan Acar, hem fiyatlar hem de en çok tercih edilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Haber albümü için resme tıklayın

Düzce'de kırmızı ve beyaz et fiyatları ne durumda. Özellikle piknik sezonunun yaşandığı bu günlerde en çok rağbet hangi ürünlere. Sektörün en bilinen isimlerinden Olgun Piliç'in sahibi Okan Acar, hem fiyatlar hem de en çok tercih edilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Son zamanlarda kırmızı ve beyaz ete yapılan zamlar vatandaşın cebini zorlasa da, özellikle piknik sezonunun içinde olduğumuz şu günlerde herkes bütçesi kadar et ya da tavuk almaya çalışıyor.

Düzce'de kırmızı ve beyaz ette fiyatlar ne durumda. En çok rağbet hangi ürünler. Tüm bunları, Düzce'de kırmızı ve beyaz et denince ilk akla gelen isim olan Olgun Piliç sahibi Okan Acar'a sorduk.

Kurban Bayramının ardından  mevsiminde yaz olması ve piknik sezonu dolayısıyla  kırmızı ve beyaz ete rağbet arttığını söyleyen Acar,  beyaz et fiyatlarında  son günlerde ufak bir düşüş olduğunu,  kırmızı etin ise aynı düzeyde seyrettiğini belirtti.

BEYAZ ETTE BİRAZ DÜŞÜŞ VAR

Acar, " piknik sezonu olması nedeniyle  kırmızı ve beyaz ete talep arttı. Dolayısıyla fiyatlar da karkas kurban önceden 100 lirayken kurbandan sonra 105 liralara çıktı. Beyaz ette son günlerde küçük bir düşme oldu. Ege ve  Akdeniz bölgesindeki orman yangınlarından dolayı,  Türkiye genelinde ormanlarda piknik yasaklandığı için biraz beyaz ette düşme oldu. Yalnız kırmızı et karkas olarak 105 liralarda duruyor. Bu arada piknik yasak deniliyor ancak  mesire alanlarında, kamp alanlarında piknik serbest. Onun haricinde ormanda herkes kafasına göre piknik yapamayacak, ateş yakamayacak, mangal yapamayacak. Bu vesileyle buradan da vatandaşlarımızı uyaralım." dedi.

MANGALCILARIN TERCİHİ BEYAZ ETTEN YANA

Piknik sezonunda mangal severlerin en çok hangi ürünlere rağbet gösterdiğini anlatan Acar, "Bizim millet olarak mangal kültürümüz var. Beyaz et biraz daha fazla çünkü kırmızı et malum piyasa şartları belli,  ekonomik olarak biraz pahalıya geldiği için beyaz ete rağbet daha fazla. Ama kırmızı et tüketimi de iyi sucuktu, kuzuydu, köfteydi kırmızı et de iyi  gidiyor." şeklinde konuştu.

04 Ağu 2022 - 09:23 Düzce- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.