Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin ekonomisine değer katacak, kültürel değerlerini yansıtacak tüm projelere tam destek veriyor. Sakarya’nın tarımını, fındık kalitesinin konuşulacağı ve analiz edileceği Dünya Fındık Haftası organizasyonuna öncülük eden kurumlardan bir tanesi de Büyükşehir oldu. Sakarya Valiliği, SATSO, Sakarya Ticaret Borsası ve Akyazı Ticaret Borsası’nın sponsor olduğu program için ciddi bir hazırlık yapıldı. Bu kapsamda hazırlanan “Dünya Fındık Haftası” programı 8 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerini kapsayacak bir dizi etkinlikle geçecek.
KORTEJ, ŞENLİK VE SEMPOZYUM
8 Ağustos Pazartesi günü Çark Caddesi’nde kortej yürüyüşü ve aynı akşam ‘Fındığa Değer Katanlar ödül töreni yapılacak. 9 Ağustos Salı günü ise SATSO’da ‘Her Şey İçin Fındık’ sempozyumu yapılacak. Sempozyuma Prof. Dr. Taki Demir, Özcan Türkoğlu, Osman Yalçın Tekinaslan, Doç. Dr. Cesarettin Alasalvar, Doç. Dr. İslam Saruhan, Mine Ataman gibi tarım alanında bilinen duayen isimler katılacak. 10 Ağustos Çarşamba günü ise Hendek Gişeleri çıkışında ‘Hasat Şenliği’ gerçekleştirilecek. Programlara Başkan Ekrem Yüce ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılması bekleniyor.
"SAKARYA’YI ANLATAN HER ORGANİZASYONDA VARIZ”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızda gerçekleştireceğimiz Dünya Fındık Haftası etkinliklerinde ticaret odalarımız ve borsamızla birlikte paydaş kurum olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sakarya’mızda tarımın tüm yönlerini, şehrimizi yansıtan geleneksel ürünlerimizi ve dünyanın en mümbit topraklarını tanıtan, anlatan, Türkiye’ye ve dünyaya açan her türlü organizasyonda biz de varız. Bu kapsamda Sakarya’da şenlik, etkinlik, sempozyum ve kortejlerin yapılacağı Dünya Fındık Haftası etkinliklerimize tüm Sakarya’yı bekliyoruz” denildi.
PROGRAM ŞU ŞEKİLDE:
8 Ağustos 2022 / Pazartesi
14:00 TOBB Başkanı M.Rifat Hisarciklioglu’nun
Sakarya’ya intikali ve Sarılar Dıs Ticaret Ltd.Sti. Fabrikasında
ilk fındık alımının yapılması,
15:00 Sakarya Ticaret Borsası’na ait Lisanslı Depoculuk Tesislerinin
açılış töreni,
17:00 Dünya Fındık Haftası münasebetiyle Il Merkezindeki
Çark Caddesi’nde Protokol üyeleri ile Kortej Yürüyüşü
19:00 Fındığa Değer Katanlar Ödül Töreni (İnci Park Otel)
9 Ağustos 2022 / Salı
10:00 Her Şey Fındık İçin Sempozyumu
Yer: Sakarya SATSO Toplantı Salonu
Birinci Oturum
10:00 -10:45 / İklim Değişikliği ve Fındık
10:45 -11:00 / Soru - Cevap
Konuşmacılar:
Özcan Türkoğlu / FAO Kıdemli Program Koordinatörü
Osman Yalçın Tekinaslan / Rainforest Alliance Ülke Direktörü
İkinci Oturum
11:00 -11:30 / Fındık ve Sağlık
11:30 -11:45 / Soru - Cevap
Konusmacılar:
Doç.Dr. Cesarettin Alasalvar / TÜBITAK MAM Başkan Danışmanı
Üçüncü Oturum
11:45-12:30 / Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırmak
12:30-12:45 / Soru - Cevap
Konuşmacılar:
Sebahattin Arslantürk / Trabzon TB Meclis Başkanı
Mustafa Sahin / Kesap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı
Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.