Veliler dikkat! Bu tarih itibariyle bedava olacak...

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karar ile birlikte bundan sonra çocuklara okullarda ücretsiz yemek tarifesinin 2026 yılından itibaren geçerli olacağı açıklandı. İşte velileri doğrudan ilgilendirecek gelişmenin detayları.

Büyütmek için resme tıklayın

Veli ve öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri okul gıdası uygulamasının 2026 yılına kadar ertelendiği açıklandı.

Seçimlerden önce hükümetin vaatlerinden birisi olan bu uygulama, alınan karar ile birlikte Resmi Gazete'de açıklandı, işte 2026 yılında başlaması beklenilen programın detayları.

Milli  Eğitim Bakanlığı’nın 5 milyon öğrencinin faydalanması için çalışmalara başladığı ücretsiz yemek uygulaması 3 yıl daha ötelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl okul öncesi eğitimde ücretsiz okul yemeği uygulamasını başlatmıştı. MEB'in uzun yıllardır taşımalı eğitim ile pansiyonlu okullarda uyguladığı ve daha sonra yaygınlaştırma kararı verdiği ücretsiz okul yemeği uygulaması geçen eğitim-öğretim yılında önce toplamda 1,4 milyon öğrenci için hayata geçirildi.

Daha sonra atılan adımlarla 1,8 milyon öğrencinin yararlanmaya başladığı "ücretsiz okul yemeği" uygulaması kapsamında öğlen ya da ailelerin tercihine göre sabah bir öğün yemek veriliyordu.

Ancak ücretsiz okul yemeği projesi  2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında "geçici süreyle" durduruldu. Bakanlık, uygulamanın ne kadar süreyle askıya alındığına dair resmi bir açıklama yapmadı.

MEB Temel Eğitim Genel  Müdürlüğü'nün okul yemeğine dair bir yönetmelik çalışması yürüttüğü ifade edildi. Okullara 8 Eylül tarihinde yazılan bir yazıda depremin etkilediği 11 ilde okul öncesindeki çocuklara haftada 5 gün bir öğün yemek verilmesi istendi.

ULUSAL MEDYA

29 Eyl 2023 - 11:13 Düzce- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.