Yılda 5 bin kişi bu yüzden ölüyor!

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları önemli bir konu hakkında uyardı.

Haber albümü için resme tıklayın

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları önemli bir konu hakkında uyardı. Yapılan uyarıda gıda zehirlenmelerine yol açabileceğine dikkat çeken Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, "Gıdalar, bakterilerin üremelerine imkân vererek gıda zehirlenmelerine yol açabilir ve insandan insana hastalık bulaşmasına neden olabilirler. Bu sebeple gıdaların, hijyene önem vererek uygun koşullarda muhafaza edilmelerine önem verilmelidir." ifadelerini kullandı.

GIDA HİJYENİ NASIL SAĞLANIR?

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü, hijyen olarak tanımlanır. Gıda hijyeni ise besinlerin insan sağlığına zarar verecek hiçbir madde içermemesi, bir başka deyişle güvenilir, temiz ve kaliteli olma hali olarak tanımlanabilir. Yemek pişirmek için gıdaların hijyen koşullarına uygun biçimde hazırlanması gerekir. Gıdaların satın alınmasından son kullanımına kadar gıda hijyeninin korunması için gerekli önlemlerin alınması, gıda kaynaklı hastalıkların bulaşma riskini en aza indirir.

HABER: ÖZGE ŞAHİN

17 Eki 2023 - 12:03 Düzce- Gündem

Muhabir  Özge Şahin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.