Araç sahipleri yandı! Yüzde 50 zam geliyor...

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Düzce'deki araç sahiplerini de olumsuz etkileyen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi kararının ardından yeni bir kötü haber daha gündeme geldi.

Büyütmek için resme tıklayın

Otomobil sahipleri için kötü bir haber: Kasım ayında köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 50'nin üzerinde zam yapılabilir. Ek vergi artışlarının ardından, araç sahipleri ek masraflarla karşı karşıya. Kasım ayında köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 50'nin üzerinde bir zam yapılması bekleniyor, bu da araç sahiplerinin mali yükünü artırabilir.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kasım ayında köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılacağını iddia etti. Babuşçu, ''Köprü ve otoyol ücretlerine Kasım ayında % 50'nin üzerinde zam yapmak için çalışmalar sürdürülüyor'' dedi.

Köprü ve otoyol ücretlerine gelecek olan zammın döviz kurlarının yükselmesi ve ülkedeki enflasyonun yükselmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda köprü ücretlerine zam gelmişti en çok kullanılan iki köprü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM tek yön geçişi 8 lira 50 kuruş olarak açıklanmıştı.

Özel şirketler tarafından yönetilen yol ve köprülerde güncel fiyat listesi şöyle:

Osmangazi Köprüsü 190 lira
Çanakkale Köprüsü 205 lira
Ankara- Niğde Otoyolu 140 lira
Malkara-Çanakkale Otoyolu 280 lira

ULUSAL MEDYA

24 Eki 2023 - 14:20 Düzce- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzcenin Sesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzcenin Sesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzcenin Sesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzcenin Sesi değil haberi geçen ajanstır.